20
ΜΑΡ

Νέα ρεκόρ για την Disney!


Από την ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης για την έξοδο της συγκεκριμένης ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, πέρασε αυτόματα στις αναμενόμενες με μεγάλη προσμονή!

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια της Disney και η ιδέα της μεταφοράς της στην μεγάλη οθόνη με ηθοποιούς ήταν λογικό να αποτελέσει θέμα για τα κοστούμια, τα σκηνικά και την γενικότερη μεταφορά της σε real life!

Η ταινία λοιπόν βγήκε στις αίθουσες και υπολογίζεται ότι κατά τις πρώτες ημέρες προβολής της (μέχρι και χθες, Κυριακή), κατάφερε να κάνει εισπράξεις 170 εκατ. δολαρίων στην αγορά της Βόρειας Αμερικής (όπου προβάλλεται σε 4.210 κινηματογράφους), ένα ποσό που ήταν κατά 10 εκατ. δολάρια χαμηλότερο του αντίστοιχου που καταγράφηκε στις αγορές του εξωτερικού. Σύνολο... 350 εκατ. δολάρια!

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν και τα πρώτα ρεκόρ: Η «Πεντάμορφη και το Τέρας» σημείωσε το καλύτερο άνοιγμα ταινίας με ένδειξη «κατάλληλη, επιθυμητή η γονική συναίνεση» τόσο στη Βόρεια Αμερική, όσο και στο εξωτερικό. Στην εγχώρια αγορά, το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στο «Ψάχνοντας την Ντόρι», το οποίο είχε συγκεντρώσει στο αντίστοιχο διάστημα 135 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία που κάνει πρεμιέρα μέσα στον Μάρτιο, ξεπερνώντας το ρεκόρ του «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης», το οποίο πέρυσι είχε συγκεντρώσει 166 εκατ. δολάρια. Συνολικά, η νέα οικογενειακή ταινία της Disney έκανε το έβδομο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών, ενώ υπολείπεται μόνο έναντι του «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει», ανάμεσα στις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα εκτός καλοκαιριού.

Σε ό,τι αφορά στη σύνθεση του κοινού, σύμφωνα με την Disney, το γυναικείο κοινό αντιστοιχούσε στο 60% του συνόλου. Σχεδόν το ήμισυ του κοινού ήταν ενήλικες και έφηβοι, ενώ το υπόλοιπο αντιστοιχούσε σε γονείς που πήγαν να παρακολουθήσουν την ταινία με τα παιδιά τους.

Η «Πεντάμορφη» αναπόφευκτα εκτόπισε το «Kong: Η νήσος του κρανίου» και το «Λόγκαν», τα οποία κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στο box-office της Βόρειας Αμερικής αντίστοιχα. Μάλιστα, οι εισπράξεις του “Kong” το σαββατοκύριακο που μας πέρασε υποχώρησαν κατά 53%, στα 28,9 εκατ. δολάρια.

Produced by