21
ΜΑΡ

Στην ΕΛΑΣ φοβούνται για νέο «μπαράζ» τρομοδεμάτων


Τα ονόματα του Γιάνη Βαρουφάκη και του Γκίκα Χαρδούβελη αναγράφονταν, ως αποστολείς των δεμάτων.   

Σε συναγερμό παραμένει η Αντιτρομοκρατική, μετά από τον εντοπισμό των νέων «τρομοδεμάτων», που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στα ΕΛΤΑ του Κρυονερίου, καθώς εγείρονται σοβαρές ανησυχίες για την αποστολή και νέων πακέτων στο εξωτερικό, όμοια με εκείνα που «έφυγαν» για Βερολίνο και Παρίσι.

Αυτή τη φορά, ως παραλήπτες αναφέρονται γνωστοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, κυρίως οικονομικοί παράγοντες κυβερνήσεων, καθώς και διεθνών οργανισμών. Μάλιστα, ένας εκ των παραληπτών φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνουν από χθες έναν ένα τους υποτιθέμενους αποστολείς των «τρομοδεμάτων», ενώ σήμερα, Τρίτη αναμένονται τα αποτελέσματα από τη λεπτομερή εξέταση και των οκτώ παγιδευμένων πακέτων.

Οι φάκελοι εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και έχουν ήδη αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου και θα ελεγχθούν για τυχόν αποτυπώματα ή δείγματα DNA.

Αποστολείς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως αναγραφόταν στους δύο προηγούμενους φακέλους (Άδωνις Γεωργιάδης στο Βερολίνο και Βασίλης Κικίλιας στο Παρίσι) αλλά πανεπιστημιακοί καθηγητές οικονομία και οικονομολόγοι, ακόμα κι ένας πρώην υπουργός.

Μεταξύ αυτών των ονομάτων είναι αυτά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και Γκίκα Χαρδούβελη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μόνο για τον φάκελο στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι.

Produced by