21
ΜΑΡ

Νταίσελμπλουμ, Ρέγκλινγκ και στέλεχος της ΕΚΤ οι φερόμενοι παραλήπτες των «τρομοδεμάτων»


Τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, το οποίο όμως δεν κατονομάζεται, είναι οι φερόμενοι παραλήπτες των οκτώ «τρομοδεμάτων», που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στα ΕΛΤΑ του Κρυονερίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατικής υπηρεσία.

Οι έρευνες για τους πραγματικούς «αποστολείς» των πακέτων είναι σε εξέλιξη, με όλα τα δεδομένα να «δείχνουν» προς τη «Συνωμοσία των Πυρήνων». Οι Αρχές μάλιστα αναμένουν πως σύντομα θα υπάρξει σχετική ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική ομάδα, όπως έγινε και στην περίπτωση της βόμβας προς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε κάθε περίπτωση, στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει «συναγερμός», καθώς η υπόθεση έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις. Στην ΕΛΑΣ φοβούνται για «ντόμινο» εξελίξεων. Εγείρουν ανησυχίες για αποστολή και νέων «τρομοδεμάτων» προς το εξωτερικό, όμοια με εκείνα που «έφυγαν» για Βερολίνο και Παρίσι.

Στο μεταξύ, επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνουν από χθες έναν ένα τους υποτιθέμενους αποστολείς των «τρομοδεμάτων», ενώ σήμερα, Τρίτη αναμένονται τα αποτελέσματα από τη λεπτομερή εξέταση και των οκτώ παγιδευμένων πακέτων.

Οι φάκελοι εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και έχουν ήδη αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου και θα ελεγχθούν για τυχόν αποτυπώματα ή δείγματα DNA.

Αποστολείς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως αναγραφόταν στους δύο προηγούμενους φακέλους (Άδωνις Γεωργιάδης στο Βερολίνο και Βασίλης Κικίλιας στο Παρίσι) αλλά πανεπιστημιακοί καθηγητές οικονομία και οικονομολόγοι, ακόμα κι ένας πρώην υπουργός.

Μεταξύ αυτών των ονομάτων είναι αυτά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και Γκίκα Χαρδούβελη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μόνο για τον φάκελο στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι.

Produced by