21
ΜΑΡ

ΕΜΠ: Ακύρωσαν την αναγόρευση Πέππα σε διδάκτορα λόγω αντιδράσεων φοιτητών


Οι φοιτητές απορρίπτουν ως ανακριβείς τις κατηγορίες εναντίον τους.     

Η ηγεσία του ΕΜΠ ανακάλεσε δική της προηγούμενη απόφαση, υποκύπτοντας στις απειλές μιας φοιτητικής παράταξης όπως αναφέρει η Καθημερινή. Συγκεκριμένα, η ηγεσία του εμβληματικού ιδρύματος ακύρωσε την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του Νικόλαου Πέππα, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Οστιν των ΗΠΑ, ο οποίος έχει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στον τομέα του, ενώ είναι και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ειδικότερα, για την περασμένη Πέμπτη είχε προγραμματιστεί από το ΕΜΠ τελετή για να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ ο διαπρεπής καθηγητής Νικόλαος Πέππας. Ωστόσο, η τελετή ακυρώθηκε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, εκπρόσωποι αριστερής φοιτητικής παράταξης διαμαρτυρήθηκαν στον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια –δήλωσαν ότι θα κάνουν και παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδήλωση– επικαλούμενοι πολιτικούς λόγους κατά του καθηγητή. Επίσης, στο ΕΜΠ έχει κυκλοφορήσει επιστολή με ανάλογους ισχυρισμούς κατά του κ. Πέππα. Ωστόσο, καθηγητές του ΕΜΠ που μίλησαν χθες στην Καθημερινή, ανέφεραν ότι οι ισχυρισμοί είναι χωρίς τεκμηρίωση και ότι η επιστολή είχε ανακριβή στοιχεία.

Την πρόσκληση στον κ. Πέππα έκανε η Σχολή Χημικών Μηχανικών και το ΕΜΠ μέσω του πρύτανη Ιωάννη Γκόλια. Η Καθημερινή, όπως αναφέρει, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Γκόλια ζητώντας του μια επίσημη απάντηση για την αναβολή της επιτιμοποίησης του κ. Πέππα παρότι η προετοιμασία της εκδήλωσης είχε προχωρήσει. Ωστόσο, ο κ. Γκόλιας δήλωσε ότι βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα και ότι θα είναι διαθέσιμος μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, στα μέσα της εβδομάδας. Από την πλευρά του, ο κ. Πέππας δηλώνει απογοητευμένος και εύλογα είναι συναισθηματικά φορτισμένος και πολύ πικραμένος.

Produced by