21
ΜΑΡ

Ο Γάλλος ΥΠΕΣ είχε προσλάβει τις κόρες του στο υπουργείο


«Οι προσλήψεις δεν ήταν μόνιμες» δήλωσε ο Λε Ρου, προς υπεράσπιση του...     

Σημαντικό «θόρυβο» έχει ανακινήσει στο εσωτερικό της Γαλλίας η είδηση πως ο απερχόμενος υπουργός της χώρας Μπρινό Λε Ρου είχε προσλάβει στο υπουργείο τις κόρες του, όταν εκείνες ήταν ακόμη στο λύκειο ή σπούδαζαν.

Μιλώντας στη γαλλική σατιρική εκπομπή Quotidien, ο κ. Λε Ρου παραδέχθηκε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «τα καλοκαίρια κυρίως, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα», όταν ήταν βουλευτής του Σεν-Σεν-Ντενί.

Σύμφωνα με την Quotidien, οι κόρες του άρχισαν να εργάζονται για τον κ. Λε Ρου περίπου στην ηλικία των 15 με 16 ετών και συνολικά υπέγραψαν 14 και 10 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου από το 2009 ως το 2016, με συνολικές απολαβές ύψους 55.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει σύγκριση με την υπόθεση του Φρανσουά Φιγιόν», του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας που είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο κ. Φιγιόν, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του, κατηγορείται από τη γαλλική Δικαιοσύνη για κατάχρηση δημόσιων πόρων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συνέργεια σε υπεξαίρεση και παράλειψη της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης στην Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή.

«Μιλάμε για μια καλοκαιρινή δουλειά στο πλευρό ενός βουλευτή», εξήγησε ο κ. Λε Ρου.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

Produced by