21
ΜΑΡ

Επιβεβαιώνεται η υπεροχή του Μακρόν στο γαλλικό debate


Η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών θέλει τον κεντρώο υποψήφιο ως τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση μετά από την πρώτη τηλεμαχία. 

Τις εκτιμήσεις των αναλυτών περί υπεροχής του Εμανουέλ Μακρόν στο χθεσινοβραδινό debate -το πρώτο από τα συνολικά τρία που θα διεξαχθούν πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου- επιβεβαιώνει η πρώτη δημοσκόπηση που αξιολογεί την παρουσία των υποψηφίων στη μεταξύ τους τηλεμαχία.

Ειδικότερα,έρευνα της Harris δείχνει πως ο Μακρόν έπεισε περισσότερο τους Γάλλους, οι οποίοι σε ερώτηση «ποιον θα επιλέγατε ως πρόεδρο μετά από το debate» δίνουν στον κεντρώο υποψήφιο 22%, στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν 20% και στον κεντροδεξιό Φρανσουά Φιγιόν 18%.

Παραμένει μπροστά ο Μακρόν, σύμφωνα με την Opinioway

Εξάλλου, στην καθημερινή έρευνα της Opinionway, για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Μακρόν λαμβάνει 61% έναντι 39% της Λεπέν. Η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» χάνει και σε ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον Φιγιόν, καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών συγκεντρώνει 56% έναντι 44% της Λεπέν.

Για τον πρώτο γύρο, η Λεπέν παραμένει πρώτη, λαμβάνοντας 27% με τον Μακρόν στη δεύτερη θέση (24%) και τον Φιγιόν στην τρίτη θέση (18%).

Produced by