21
ΜΑΡ

Το ΥΠΕΣ δεσμεύτηκε για τους συμβασιούχους του Δημοσίου στην ΠΟΕ - ΟΤΑ


Συνάντηση των εργαζομένων με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε νομοθετικές πρωτοβουλίες και σε παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των εκκρεμοτήτων, προκειμένου να επισπευσθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε όλες οι σχετικές συμβάσεις των συμβασιούχων καθαριότητας στους δήμους να παραταθούν, αλλά και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία τους, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Κώστας Πουλάκης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΣ, ο κ. Πουλάκης συναντήθηκε σήμερα με την αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Το ΥΠΕΣ τονίζει ότι το υπουργείο εξάντλησε όλες τις θεσμικές του δυνατότητες, «με τελευταία και χαρακτηριστική ενέργεια την αποστολή εγκυκλίου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με την οποία καθίσταται σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία δικαιολογία για τη μη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας στους δήμους».

Η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης υπέρ των νομοθετικά, πλήρως, κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συμβασιούχων για την συνέχιση και πληρωμή της εργασίας τους, είναι σαφής, έμπρακτα αποδεδειγμένη και αδιαπραγμάτευτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Produced by