21
ΜΑΡ

Φεστιβάλ Καννών: Με Μόνικα Μπελούτσι από την αρχή έως το τέλος!


Οικοδέσποινα των τελετών έναρξης και λήξης του 70ου Φεστιβάλ Καννών, θα είναι η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι.

Στο Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από την 17η έως την 28η Μαΐου, η πανέμορφη ηθοποιός έχει ξαναυπάρξει οικοδέσποινα το 2003.

Η 52χρονη ηθοποιός θα διαδεχθεί στην θέση αυτή τον Γάλλο κωμικό Λοράν Λαφίτ, που ήταν ο οικοδεσπότης των λαμπερών τελετών του 69ου Φεστιβάλ τον περασμένο χρόνο, μετά τον Λαμπέρ Ουιλσόν και την Οντρέ Τοτού.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα είναι ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ.

«Η Μόνικα Μπελούτσι έχει μια μακρά ιστορία φιλίας με το Φεστιβάλ των Καννών: το 2000 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα για να παρουσιάσει την ταινία "Βασικός Ύποπτος για Φόνο" (Suspicion) του Στίβεν Χόπκινς […]. Επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα με το δαιμονικό "Μη Αναστρέψιμος" (Irréversible) του Γκασπάρ Νοέ το οποίο σόκαρε τους θεατές…» επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Canal+, που έχει αναλάβει τη συμπαραγωγή και την αποκλειστική μετάδοση των τελετών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η Μόνικα Μπελούτσι διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής το 2006 υπό την προεδρία του Γουόνγκ Καρ Βάι. Κατόπιν, επέστρεψε με την ταινία του Μάρκο Τούλιο Τζιορντάνα «Νύχτες Οργής» και της Μαρίνα ντε Βαν «Μην κοιτάξεις Πίσω».

Το 2014, παρουσίασε την ταινία «Τα Θαύματα» της Ιταλίδας Αλίτσε Ρορβάχερ, που βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

Produced by