Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:33 Δημιουργία 09/02/23, 23:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για τη στάση που θα κρατήσει η Fed, σχετικά με τα επιτόκια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 248 μονάδες ή 0,73% διαγράφοντας προηγούμενη άνοδο κατά 300 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 33.700 μονάδες. Από την πλευρά του ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,88% στις 4.081 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,02% στις 11.789 μονάδες.

Παράλληλα η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία είναι καλύτερα των προβλεπόμενων, διαψεύδοντας τις όποιες «Κασσάνδρες».

Ενδεικτική είναι η εικόνα στη Disney, η οποία ανακοίνωσε μικρότερες -απ’ ό,τι αναμενόταν- απώλειες εγγεγραμμένων χρηστών, με αποτέλεσμα η μετοχή να κερδίζει για κάποιες ώρες την Πέμπτη τουλάχιστον 6%, ωστόσο έκλεισε με απώλειες 1,27%. Άνοδο κατά 0,95% σημείωσε η PepsiCo, με τα έσοδα του δ’ τριμήνου να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές, εδώ και ημέρες, παρακολουθούν στενά τις εταιρικές δημοσιεύσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο ο υψηλός πληθωρισμός και η επιβράδυνση της ανάπτυξης επιδρούν στα ταμεία των μεγάλων εισηγμένων.

Μέχρι στιγμής, τριμηνιαία μεγέθη έχει ανακοινώσει το 63% των εταιρειών του S&P 500. Εξ αυτών, το 69,5% έχει παρουσιάσει επιδόσεις καλύτερων των προβλεπόμενων, αν και το συγκεκριμένο ποσοστό είναι χαμηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης 3ετίας (79%).

Η επόμενη φάση του φετινού ράλι θα εξαρτηθεί από τα επόμενα βήματα της Fed, εκτιμά ενδεικτικά το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο την πρόσφατη δήλωση του Τζερόμ Πάουελ (επικεφαλής της Fed) ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται, αλλά θα απαιτηθούν νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Αν σου άρεσε κάνε