10
ΑΠΡ

«Σανίδα σωτηρίας» οι εκλογές για τον Τσίπρα


Το σενάριο των πρόωρων εκλογών «παίζει» εδώ και αρκετό καιρό. Πρώτος το «έβαλε» στο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τώρα, με βάση όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το «βάζουν» και στελέχη του κόμματος της Αριστεράς.

Είπαν ουσιαστικά στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει το δικαίωμα ή την πολιτική νομιμοποίηση-ό,τι θέλετε διαλέξτε-να αποφασίσει για λογαριασμό του λαού. Πρέπει, όπως υπογράμμισαν, οι Έλληνες να αποφασίσουν για την τύχη τους.

Ο κ. Τσίπρας, όπως ξέρετε, έχει απορρίψει το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με το οποίο συμφωνούν φανερά ή… κρυφά και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Στους «συντρόφους» του δεν έδωσε απάντηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι σκέφτεται το αίτημα των πρόωρων εκλογών ή ότι το απορρίπτει. Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του πρωθυπουργού. Ούτε ξέρουμε, όπως κανείς δεν ξέρει, τι συζητά με το στενό κύκλο των συνεργατών του.

Αυτό, που μπορούμε να πούμε όμως, είναι ότι τον κ. Τσίπρα τον συμφέρουν οι πρόωρες εκλογές. Δεν συμφέρουν τον κ. Μητσοτάκη. Αυτό σε ατομικό επίπεδο. Δεν συμφέρουν τον πρόεδρο της ΝΔ, γιατί, όπως λένε οι περισσότεροι, θα κληθεί να διαχειριστεί μια «καυτή πατάτα» από την πρόσφατη συμφωνία, η οποία μπορεί να του «κάψει» πρόωρα τα χέρια.

Ο πρωθυπουργός, αν μετρήσει και δει τα πράγματα καθαρά, θα καταλάβει ότι για εκείνον το καλύτερο θα ήταν να είχαμε οι εκλογές την προσεχή Κυριακή. Όσο πιο πίσω πάνε οι εκλογές, τόσο μοιάζει πιθανότερο ο ίδιος να «τελειώσει» πολιτικά!

Για να παραμείνει στη ζωή ο κ. Τσίπρας, πρέπει να του μείνει πολιτικό κεφάλαιο, να μην το ξοδέψει όλο, για να κερδίσει λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Το κλίμα θα χειροτερεύει καθημερινά και περισσότερο στην αγορά και στην οικονομία. Το «κύμα» της δυσαρέσκειας θα μεγαλώνει. Σε λίγο θα γίνει «βουνό» και θα «πνίξει» πρώτα τον πρωθυπουργό και μετά το κόμμα του. Για να γλιτώσει, πρέπει να πάει τώρα στις κάλπες.

Οι πρόωρες εκλογές είναι «σανίδα σωτηρίας» για τον κ. Τσίπρα. Όσοι του εισηγούνται το αντίθετο, τον οδηγούν σε πολιτικό «θάνατο». Όσοι είναι υπέρ της παραμονής του στην εξουσία, το μόνο που έχουν στόχο, είναι να διατηρήσουν τα προνομία, τα οποία τους δίνει την εξουσία. Δεν λογαριάζουν ούτε το μέλλον του πρωθυπουργού ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι απορίας άξιο, γιατί δεν το έχει καταλάβει ακόμη ο κ. Τσίπρας.

 

Produced by