20
ΑΠΡ

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά από τα ιαπωνικά μάκρο


Άνοδος στο σύνολο των περισσότερων δεικτών για την Πέμπτη.  

Θετικό κλίμα επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια για την Πέμπτη, με τις αγορές να σημειώνουν μικρά κέρδη μετά από τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας που ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών.

Ακόμα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Γαλλία εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών την προσεχή Κυριακή.

Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,03% και στη Σεούλ ο Kospi κερδίζει 0,53%.

Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται 0,23%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ανεβαίνει 0,32% και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,46%.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το Μάρτιο, καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό συνεχίζει να αντισταθμίζει την μέτρια εγχώρια κατανάλωση για την τροφοδότηση της ανάκαμψης της οικονομίας.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 12% σε σχέση με το περασμένο έτος στα 7,229 τρισ. γεν το Μάρτιο, λόγω της υψηλότερης ζήτησης στην Ασία για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 6,9% των εξαγωγών. Μια μέτρια αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας ανάπτυξης από το περασμένο έτος, έχει δώσει ζωή στις ιαπωνικές εξαγωγές και στη μεταποίηση.

Επίσης, η υποχώρηση του γεν μετά από την εκλογική νίκη του προέδρου Donald Trump το Νοέμβριο έχει επίσης αυξήσει τα εταιρικά κέρδη της Ιαπωνίας, αν και το νόμισμα έχει ανακτήσει μέρος της ισχύος του τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εξαγωγές στην υπόλοιπη Ασία αυξήθηκαν 16,3% λόγω της κινεζικής ζήτησης για αυτοκινητικά μέρη και για εξοπλισμό, σύμφωνα με το υπουργείο.

Συνολικά το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε σε 614,7 δισ. γεν το Μάρτιο, χαμηλότερα 17,5% σε σχέση με το περασμένο έτος. Το πλεόνασμα ήταν υψηλότερο από τα 576 δισ. γεν που αναμενόταν.

Produced by