20
ΑΠΡ

Έκρηξη στη Σανταρόζα: Καρέ καρέ εξετάζονται τα βίντεο από τις κάμερες, «δείχνουν» τους «Πυρήνες της Φωτιάς»


Στο οπτικό υλικό, που συγκεντρώνεται από κάμερες της ευρύτερης περιοχής, έχουν ρίξει όλη τους την προσοχή οι Αρχές της Αντιτρομοκρατικής. Εξετάζουν εξονυχιστικά καρέ καρέ τα βίντεο, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στην οδό Σανταρόζα, καθώς ενώ σε κάποιο καρέ εμφανίζονται οι δύο άγνωστοι να τοποθετούν την τσάντα με την βόμβα έξω από τα γραφεία της Eurobank, ωστόσο δεν φαίνονται καθαρά τα πρόσωπά τους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική «δείχνει» και για αυτό το «χτύπημα» τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Μάλιστα, ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε, είναι ίδιος με εκείνον, που δεν είχε εκραγεί προ μηνών έξω από το υπουργείο Εργασίας, λόγω κακής συνδεσμολογίας.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την χθεσινοβραδινή επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε τσάντα την οποία άφησαν έξω από το κτήριο της τράπεζας δύο άτομα, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και είχε αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια σε πολλά κτήρια της περιοχής.

Πιο αναλυτικά, η βόμβα εξερράγη, αφότου ένας άγνωστος τηλεφώνησε στις 22:05 σε ιστοσελίδα και ανέφερε πως επρόκειτο να γίνει έκρηξη στο συγκεκριμένο σημείο σε 35 λεπτά από τότε και ενώ περίπου την ίδια ώρα στην περιοχή περαστικοί είχαν δει δύο νεαρούς να αφήνουν μια τσάντα και να φεύγουν με μηχανάκι.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της αντιτρομοκρατικής, ενώ μέχρι τις 7:30 το πρωί, το σημείο παρέμενε αποκλεισμένο. Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου είχε διακοπεί εγκαίρως από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες παρέμειναν κλειστές καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να ελεγχθεί και να αποκλειστεί η ύπαρξη και δεύτερου μηχανισμού.

 

Produced by