20
ΑΠΡ

Ερωτηματικά με το θάνατο δύο φοιτητών κατά τις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα


Ένα μέλος της Εθνικής Φρουράς έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης κατά του Νίκολας Μαδούρο.

Ερωτηματικά προκύπτουν από τους δράστες που πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο φοιτητές στο Καράκας της Βενεζουέλας την Τετάρτη, ενώ η χώρα συνεχίζει να «δονείται» από τις διαδηλώσεις τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης όσο και από τους υποστηρικτές του προέδρου της χώρας Νίκολας Μαδούρο.

Οι δύο νεαροί έπεσαν νεκροί όταν δέχθηκαν τα πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αμάξι και εξαφανίστηκαν γρήγορα μετά από τους πυροβολισμούς.

Χθες υπήρξε ακόμα ένα θύμα, ένα μέλος της Εθνικής Φρουράς που πέθανε όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους που εξαφανίστηκαν γρήγορα μέσα σε πλήθος αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Η ένταση στη χώρα εξακολουθεί να «χτίζεται», με την αντιπολίτευση και την συμπολίτευση να τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις.

Παρέμβαση από τις ΗΠΑ

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τόνισε τη μεγάλη «ανησυχία» της Ουάσινγκτον για την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

«Ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση του Μαδούρο παραβιάζει το δικό της σύνταγμα και δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση (...) να οργανωθεί με τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του λαού της Βενεζουέλας» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Τίλερσον.

«Ανησυχούμε για την κατάσταση αυτή. Την παρακολουθούμε στενά και συνεργαζόμαστε με άλλους (...) για να μεταφέρουμε αυτές τις ανησυχίες», πρόσθεσε.

Produced by