20
ΑΠΡ

Απάντηση... άνευ προηγουμένου (!) από Σπίρτζη για το μποτιλιάρισμα στην Ιονία Οδό


Με μία ανακοίνωση… άνευ προηγουμένου(!) το υπουργείο Μεταφορών απαντά στις επικρίσεις, που έχει δεχτεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για την «ουρά» έξι χιλιομέτρων που σχηματίστηκε στην Ιονία Οδό την περασμένη Δευτέρα από χιλιάδες «μπλοκαρισμένα» στην κίνηση αυτοκίνητα, με τους εκδρομείς του Πάσχα να έχουν αγανακτήσει στο τιμόνι.

Ούτε ένα 24ωρο μετά την απίστευτη ανακοίνωση από «Νέα Οδό», στην οποία ενώ αναφέρεται πως 10 χιλιόμετρα της Ιονίας Οδού, που θα συνδέουν τη σήραγγα της Κλόκοβας με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, θα παραδοθούν στην κυκλοφορία στα τέλη του ερχόμενου μήνα, εντούτοις προβάλλονται ως αιτίες για το τρελό «μποτιλιάρισμα» ο άσχημος καιρός και ένα τροχαίο, το υπουργείο Μεταφορών διασκεδάζει τις εντυπώσεις ένα «βήμα» παραπάνω.

Με ειρωνικά σχόλια κατά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία έχει ρίξει «πυρά» ενάντια στην κυβέρνηση για το «φιάσκο» της προηγούμενης Δευτέρας, αλλά και των ΜΜΕ, που ανέδειξαν το όλο θέμα με ρεπορτάζ από το σημείο της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ο Χρήστος Σπίρτζης όχι μόνο κάνει το «άσπρο μαύρο», αλλά επισημαίνει σε περιπαιχτικό ύφος πως «ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει ακόμη και για τα μποτιλιαρίσματα σε Γενεύη, Τουλούζη, Παρίσι και Λος Άντζελες».

«Ο Χρήστος Σπίρτης δεν έκανε εγκαίνια στην Ιονία Οδό», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, όταν σε δελτίο τύπου της 12ης Απριλίου επισημαίνεται  ότι «ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα της Ιόνιας Οδού που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τεχνικό έργο του αυτοκινητοδρόμου».

Το υπουργείο αποποιείται κάθε ευθύνη, τονίζοντας πως πρόκειται για «μια περιοχή, όπου σε κάθε έξοδο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, μιας και η παλιά εθνική διαθέτει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση».

Στην ίδια ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται με περηφάνεια ότι παρά την αυξημένη κίνηση, ωστόσο δεν σημειώθηκε κανένα δυστύχημα, παρατίθενται αποσπάσματα από δημοσιεύματα του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου, τα οποία περιγράφουν την ταλαιπωρία των εκδρομέων του Πάσχα, όχι όμως μόνο στην Ιονία Οδό, αλλά και σε άλλες εθνικές Οδούς. Επίσης, παρατίθενται δημοσιεύματα από site ή πρωτοσέλιδα εφημερίδων παλαιότερων χρόνων, τα οποία αναφέρονται σε έργα, που είχαν γίνει έργα επί κυβερνήσεων Σαμαρά, Σαμαρά-Βενιζέλου .

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από το Δελτίο Τύπου του υπουργείου:

 

 

 

Produced by