20
ΑΠΡ

Η Μέι τελειώνει(;) την ελεύθερη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών προς Βρετανία


Την ώρα που η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία έχει ξεκινήσει για τα καλά, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φέρεται να έχει έτοιμο το σχέδιο της για το Brexit, προχωρώντας σε μία κίνηση ματ, η οποία «ταράζει» τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη ανώτατες κομματικές πηγές των Τόρις, η Μέι σχεδιάζει να βάλει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων από την ΕΕ προς τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συμπεριλάβει επίσης στο εκλογικό της μανιφέστο δεσμεύσεις για έξοδο από την ενιαία αγορά της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εντός της χώρας, το κόμμα των Τόρις φαίνεται πως δε θα έχει κανένα πρόβλημα να επικρατήσει -και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στην εκλογική μάχη της 8ης Ιουνίου.

Μια νέα δημοσκόπηση του YouGov για τους Times δείχνει πως οι Τόρις λαμβάνουν 48%, διπλάσιο από το 24% των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δίνουν 12% στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, 7% στο Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και 9% στα υπόλοιπα κόμματα.

Produced by