20
ΑΠΡ

(upd)Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς στο Παρίσι


Nεκρoί είναι δυο αστυνομικοί και ένας εκ των δραστών της επίθεσης που σημειώθηκε αργά σήμερα το βράδυ στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κεντρικό Παρίσι, μερικά 24ωρα πριν τις προεδρικές εκλογές.

Οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για μια πιθανότατα τρομοκρατική ενέργεια. Ωστόσο, τρεις πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν απόπειρα ένοπλης ληστείας.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό.

Ο ένας ένοπλος δράστης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, ενώ σημειώθηκαν πυροβολισμοί τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα για το συμβάν.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί. 

Produced by