21
ΑΠΡ

Πίσω στον Κορυδαλλό ο Τσοχατζόπουλος, δεν έχει τα χρήματα της εγγύησης


Το δρόμο της επιστροφής προς τις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να ακολουθήσει σήμερα, Παρασκευή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε, καθώς δεν κατόρθωσε να μαζέψει το απαιτούμενο ποσό της εγγύησης, έστσι ώστε να αποφυλακιστεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η οικογένεια του πρώην υπουργού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 200.000 ευρώ, που είχε επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ως χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκισή του και έτσι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

Με την απόφασή του το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση παράνομων αμοιβών για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε πριν λίγες ημέρες δεκτή την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, δεχόμενο τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας, το δικαστήριο επέβαλε και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κλπ.

Η υπεράσπιση του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση bypass πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ζητήσει τη μείωση του ποσού της χρηματικής εγγύησης.

Produced by