21
ΑΠΡ

Λύση στη διαπραγμάτευση μετά από τις γερμανικές εκλογές αναμένει ο Προβόπουλος


Η δόση για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας θα καταβληθεί κανονικά στην ώρα της, όπως εκτίμησε ο πρώην διοικητής της ΤτΕ.

Η ουσιαστική λύση στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές θα προκύψει μετά από τις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον Γιώργο Προβόπουλο, με τον τέως διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος να αναφέρει στο ρ/σ Real την Παρασκευή ότι η 7 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου το καλοκαίρι θα καταβληθεί κανονικά.

Στην ερώτηση αν προβλέπει ότι χωρίς την επιστροφή του ΔΝΤ θα δοθεί τώρα η δόση στην Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε: «Σας θυμίζω και μία δήλωση που έκανε ο Ρέγκλινγκ για τα ελληνικά θέματα όπως και άλλη δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Σόιμπλε, ο οποίος με βάση την ειδησεογραφία εισηγήθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο να αντικατασταθεί μελλοντικά το ΔΝΤ από τον ESM». Και πρόσθεσε «Θα πάρουμε τα χρήματα για τον απλό λόγο διότι έχουμε να πληρώσουμε τη δόση. Ναι μεν, ενδεχομένως, η χώρα να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι επιθυμία μας είναι με ίδια μέσα να αποπληρώσουμε, τη δόση και αυτό, υποθέτω, δεν θα το ήθελαν και οι ίδιοι οι δανειστές, διότι θα στερούσε πολύτιμους πόρους από την ελληνική οικονομία, απολύτως απαραίτητους για να προχωρήσει πιο κάτω. Θα ήταν επί ζημία όλων αν αυτό συνέβαινε. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μία πολιτική φόρμουλα» σημείωσε ο κ. Προβόπουλος.

Produced by