21
ΑΠΡ

Σημείωμα υπέρ του ISIS βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης στο Παρίσι


Στο αυτοκίνητο του δράση βρέθηκε και ένα Κοράνι, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία.

Ένα αυτοσχέδιο σημείωμα όπου αναγράφεται κείμενο υπέρ του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)  βρέθηκε κοντά στο πτώμα του επιτιθέμενου που σκότωσε έναν αστυνομικό το βράδυ της Πέμπτης  στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι προτού πέσει νεκρός από πυρά των αστυνομικών, δήλωσε σήμερα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Ένα Κοράνι βρέθηκε επίσης στο αυτοκίνητο του Καρίμ Σερφί, ενός Γάλλου 39 ετών, ο οποίος έθεσε στο στόχαστρο του αστυνομικούς, ανέφεραν πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση, που πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο υποψήφιος και φαβορί για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται την Κυριακή, Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως η Γαλλία δεν πρέπει να υποχωρήσει στον φόβο και οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές πρέπει να αποφύγουν την πλειοδοσία.

«Μη υποχωρήσετε στον φόβο, στην διαίρεση και τον εκφοβισμό. Η γενιά μας πρέπει να αντιταχθεί σε αυτήν την πρόκληση», δήλωσε ο κ. Μακρόν από το στρατηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο σοσιαλφιλελεύθερος υποψήφιος εξήγησε ότι ματαίωσε δύο συγκεντρώσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένες εντός της ημέρας για να μην επιβαρύνει τις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά αρνήθηκε να διακόψει την εκστρατεία του. «Η δημοκρατία είναι ισχυρότερη», είπε.

«Η αποδυνάμωση των τοπικών υπηρεσιών Πληροφοριών εδώ και σχεδόν 10 χρόνια υπήρξε σφάλμα», είπε ο Εμ. Μακρόν, σε μία επίθεση στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2007 έως το 2012, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί.

Produced by