21
ΑΠΡ

«Breath» στο θέατρο Φούρνος


Ένα τεράστιο Υποκείμενο (το Πνεύμα;) πνέει πάνω από τα ερείπια της Ιστορίας (;) του Λόγου (;) της Συνείδησης (;).

Αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα, ανοιχτά ερωτήματα διατρέχουν όλο το έργο του Beckett. Πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφο.

Η «Αναπνοή», στοιχειώδης αναγκαία κίνηση -σήμα ζωής- είναι το πιο σύντομο έργο του, μια πραγματική μονάδα αντίστασης στον ξεχειλωμένο πλουραλισμό της συνείδησής μας.
«Πηγαινέλα», «Όχι Εγώ, Βήματα», «Τότε Που», «Ε Τζο», «Κομμάτι Μονολόγου», «Κασκάντο», «Καταστροφή», «Φιλμ», «Λίκνισμα» κλπ.

Μία λίστα από τα σύντομα έργα του, που κάλλιστα θα μπορούσαν να γεμίσουν τον χώρο ανάμεσα στις δύο αυτές ζωτικές κινήσεις.

Μέσα σε δύο αντίθετες παλιρροϊκές, κινήσεις, εισπνοή-εκπνοή, βλέπε γέννηση-θάνατο, συμπυκνώνεται η ζωή και το έργο του. Με τον πιο αφαιρετικό και ριζοσπαστικό τρόπο, ο Beckett προσπαθεί να διατυπώνει την αμηχανία και την ανεπάρκειά μας απέναντι στις διαδικασίες της ύπαρξης, της ζωής και της τέχνης.

Με το ίδιο αμήχανο δέος, κάτι περίπου σαν τον φόβο κενού που μεγάλωνε από προσωπικές συγκυρίες - συμβάντα - εμπειρίες, και με μία καλή διάθεση μετάλλαξής μας, σταθήκαμε απέναντι στο αίνιγμα Beckett.
 

Συντελεστές
Μετάφραση: Άγγελος Σκασίλας
Σκηνοθεσία: Νύσος Βασιλόπουλος
Δραματουργία: Νίκος |Φλέσσας
Παίζουν: Σύλβια Λιούλιου, Μέλπω Κασαπίδου, Άγγελος Σκασίλας
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Κοστούμια: Δημήτρης Παπαθωμάς
Ηχος: Στέλιος Γιαννουλάκης


info
Από 24 Απριλίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη, θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168.
Ώρα έναρξης 21.15 τηλ. επικοινωνίας: 210.6460748
Είσοδος: κανονικό 10 Ευρώ, Φοιτητικό 8 Ευρώ, Άνεργοι και Ατέλειες 5 ευρώ.

Produced by