21
ΑΠΡ

Λαγκάρντ: Είχαμε παραγωγική συζήτηση με τον Ευ. Τσακαλώτο


Το ζήτημα του χρέους, το SLA, η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, καθώς και το κείμενο της συμφωνίας με το ΔΝΤ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και το επιτελείο του. Είχαμε παραγωγικές συζητήσεις για προετοιμασία ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να συζητήσουν τα δύο σκέλη του ελληνικού προγράμματος: τις πολιτικές και την ελάφρυνση χρέους», δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση,

Από την πλευρά του, εξερχόμενος από το ραντεβού ο υπουργός Οικονομικών είπε πως συζητήθηκε πως θα επιστρέψουν οι Θεσμοί στην Αθήνα, για το θέμα του χρέους, το κείμενο της συμφωνίας με το ΔΝΤ (MEFP) αλλά και το Staff Level Agreement.

«Η συνάντηση πήγε πολύ καλα, συζητήσαμε πώς θα κλεισει η τεχνική συμφωνία και για το χρέος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής περί πλεονάσματος στο 3,9% του ΑΕΠ πέρυσι ή στα 6,9 δις ευρώ, ο υπουργός τόνισε: «Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε».

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλησε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν αποδείχθηκαν ρεαλιστικές.

Produced by