21
ΑΠΡ

Εορταστικοί κανονιοβολισμοί στο Λονδίνο


Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας έγινε σήμερα 91 ετών, αλλά σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο δεν έχει προγραμματίσει να κάνει κάποιες επίσημες εκδηλώσεις, όπως είχε συμβεί το περασμένο έτος.

Η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο και στην Γηραιά Αλβιώνα, περνά παραδοσιακά τις ημέρες του Πάσχα στο κάστρο του Ουίνσδορ, όπου στις αρχές του μήνα είχε υποδεχθεί τον Βρετανό αστροναύτη Τιμ Πικ και άλλους προσκεκλημένους σε μια εκδήλωση που είναι γνωστή με το όνομα «dine and sleep» δηλαδή, η βασίλισσα παραθέτει δείπνο και φιλοξενεί στο κάστρο τους καλεσμένους της.

Πάντως, όπως κάθε χρόνο ρίφθηκαν το μεσημέρι 41 κανονιοβολισμοί από το Χάιντ Παρκ και 62 από τον Πύργο του Λονδίνου, ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα γενέθλια της Ελισάβετ και εκείνη θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού με όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Είθισται η βασίλισσα, η οποία γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 στο κεντρικό Λονδίνο, να γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο. Η παράδοση των διπλών γενεθλίων για τους Βρετανούς βασιλείς έχει τις ρίζες της από το 1748, όταν ο Γεώργιος ο Β', που είχε γεννηθεί Νοέμβριο, αποφάσισε να γιορτάζει τα γενέθλιά του τον Ιούνιο για να μην κάνει πολύ κρύο όταν διεξάγεται η προς τιμήν του παρέλαση.

Produced by