25
ΟΚΤ

Ίδρυση τράπεζας για τις ΜμΕ προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοϊδης


Την κατάθεση νομοσχεδίου, για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σήμερα, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), θα ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η ΓΣΕΒΕΕ αναμένεται να σημειώσει ότι επειδή η ύφεση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με απρόβλεπτες συνέπειες, πρέπει να παρθούν μέτρα για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα και άμεσα μέτρα ενίσχυσης ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθ' ότι αυτές δημιουργούν και διατηρούν σταθερότερες θέσεις εργασίας.

Με βάση τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με την πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2010 και στην οποία αποτυπώνονται εκτιμήσεις μέχρι και το τέλος του 2010, αναφέρεται ότι μία στις 5 επιχειρήσεις (20,9%) θεωρεί πολύ πιθανό να προχωρήσει σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα. Αυτό υπολογίζεται σε 175.000 επιχειρήσεις. Το συγκεκριμένο ποσοστό, σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με το αντίστοιχο της έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ τον Μάιο του 2009 (11,7%).

Produced by