16
ΝΟΕ

Γ. Παπανδρέου: Καταστροφική η αναδιάρθρωση χρέους


Απέκλεισε ο πρωθυπουργός την αναδιάρθρωση του χρέους, σε συνέντευξή του στον εφημερίδα "Figaro", που δημοσιεύεται σήμερα, τονίζοντας ότι θα ήταν "καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες".

Ο Γ. Παπανδρέου, επέκρινε, από το Παρίσι, τη σκληρή στάση της Γερμανίας σχετικά με την ανάληψη τμήματος του κόστους διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης που βρίσκονται προ του ενδεχομένου χρεοκοπίας, από τον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες οικονομίες σε χρεοκοπία.

Την ικανοποίησή του για τη στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία εξέφρασε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των συναντήσεών του, στο Παρίσι. Θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της τρόικας, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί , ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σοσιαλιστική Διεθνής

Στις δυνατότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών εν μέσω των δύσκολων καιρών της παγκοσμιοποίησης, μέσα από μια «παγκοσμιοποιημένη ενωτική δράση και συνεργασία», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.


Produced by