17
ΝΟΕ

Πιέσεις για σκληρά μέτρα και στα εργασιακά


Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να «γεφυρώσει»τη διάσταση απόψεων μεταξύ των τεχνοκρατών της τρόικα και της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη στο φλέγον θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, η συζήτηση μάλλον εκτραχύνθηκε με την ελληνική πλευρά να επιμένει ότι θα πρέπει να μπουν φραγμοί ώστε να μην υπάρξει γενική εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων που θα καταστήσουν «κενό γράμμα» τις όποιες κλαδικές συμβάσεις αλλά και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (χρονικός περιορισμός 24 μηνών, όροι και προϋποθέσεις στο ποιες επιχειρήσεις ή κλάδοι μπορούν να κάνουν χρήση, μέχρι 15% μείωση μέσω των επιχειρησιακών σε σχέση με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κλπ).

Από την άλλη οι τεχνοκράτες-εκπρόσωποι των δανειστών μας, ζητούσαν και δη επιτακτικά, την οριζόντια υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων σε σχέση με κάθε άλλη σύμβαση (κλαδική ή την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας). Κυρίαρχο δε επιχείρημα τους ήταν οι σχετικές διατάξεις του περιβόητου μνημονίου.

Η ελληνικη θέση για τις συμβάσεις


Από την πλευρά της η ελληνίδα υπουργός Εργασίας η οποία προέβαλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής αγοράς εργασίας, αντέτεινε ότι δεν φταίει το καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων για την μειωμένη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την κα Λ. Κατσέλη οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στην εσωστρέφεια των περισσότερων επιχειρήσεων, στο υψηλό μη-μισθολογικό κόστος και διοικητικό βάρος αλλά και στο ασταθές θεσμικό πλαίσιο.

Αποτελεί πεποίθηση του υπουργείου Εργασίας κάτι που έγινε προσπάθεια να εμπεδωθεί και από τους εκπροσώπους της τρόικας ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ιδιαίτερα σε χώρες με μικρομεσαίες επιχειρήσεις διασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό, συμβάλλουν στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους και εξασφαλίζουν εργασιακή ειρήνη.

«Επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις μπορούν να συμβάλλουν στην διατήρηση θέσεων εργασίας κάτω από ειδικές συνθήκες όταν υλοποιούνται με διαδικασίες τέτοιες που να προάγουν την διαφάνεια, τη νομική κατοχύρωση των ίδιων των επιχειρήσεων, και την καλλιέργεια συνεννόησης και συνευθύνης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων» ανέφεραν μετά το πέρας της συνάντησης κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

Ακριβώς λόγω της εμμονής των δύο πλευρών στα επιχειρήματα τους τελικά συμφωνήθηκε να δοθεί παράταση έως το τέλος του χρόνου για την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου που θα αφορά στο μέλλον των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Πάντως θεωρείται βέβαιο, όπως άλλωστε συνέβη και το προηγούμενο καλοκαίρι, που οι παλινωδίες του τότε υπουργού Α. Λοβέρδου στα εργασιακά θέματα, είχαν φέρει στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης τα συνδικάτα όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και τις δύο από τις τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ), ότι το χάσμα απόψεων μεταξύ τρόικας και Λ. Κατσέλη θα επιφέρει την επέμβαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Όπως και να έχει αυτό που διαφάνηκε από τη χθεσινή συνάντηση είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, τουλάχιστον όσον αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλάζει ρότα θεωρώντας ότι δεν μπορεί άλλο να περικόπτονται εργασιακά δικαιώματα και ως εκ τούτου αναμένεται να στοχεύσει στη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων και την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Καταρχάς συμφωνία για τον ΟΜΕΔ

Με κραταιό επιχείρημα τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων στο σχέδιο αναμόρφωσης του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) η κα. Κατσέλη απέσπασε, σύμφωνα με πληροφορίες τη συναίνεση των εκπροσώπων της τρόικας για τις παρεμβάσεις στο θεσμό της μεσολάβησης –διαιτήσιας. Ετσι ενδέχεται στο προσεχές διάστημα να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα προσφυγής στη Διαιτησία όλων των μερών σε οποιοδήποτε στάδιο των διαπραγματεύσεων, όχι μόνο με κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων, αλλά και μονομερώς από οποιοδήποτε μέρος εφόσον το άλλο αρνήθηκε τη μεσολάβηση ή δεν αποδέχθηκε την πρόταση του μεσολαβητή.


Produced by