22
ΝΟΕ

Παίζεται το κεφάλι της Λούκας Κατσέλη


Φωτιές άναψε στην κυβέρνηση η επιμονή της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη να αλλάξει τη συμφωνία που έχει υπογράψει ο προηγούμενος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και αφορά τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ξένοι ελεγκτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση και η δυσαρέσκεια αυτή ήταν η αιτία της αναβολής της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου της Δευτέρας για την Τρίτη. Το Μαξίμου φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένο από τη στάση της υπουργού και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έλεγαν ότι υπήρξε αυστηρό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς την κ. Κατσέλη που της ζήτησε να προχωρήσει σε υλοποίηση των συμφωνηθέντων βάσει του μνημονίου. Την ήδη τεταμένη κατάσταση επιδείνωσε το άρθρο της Λ. Κατσέλη στο ΒΗΜΑ, με το οποίο βάλει ευθέως κατά της συνταγής που προτείνει η τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές έχουν κάνει λάθος εκτίμηση των πραγμάτων.

«Για να προτείνει όμως κάποιος το σωστό φάρμακο και τη δοσολογία της θεραπείας χρειάζεται πρώτα να κάνει σωστή διάγνωση. Όπως έχει αποδειχτεί συχνά , η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία», τονίζει μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγκτές έχουν κακή εικόνα για τη συμπεριφορά της υπουργού και τη συνεργασία μαζί της, κάτι που έχει φθάσει πολύ ψηλά στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια για το πρόσωπο της υπουργού, μια δυσαρέσκεια που τις επόμενες ώρες μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις που να φτάνουν έως την αποπομπή της υπουργού Εργασίας από την κυβέρνηση.


Produced by