22
ΝΟΕ

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν σκάλωσε η διαπραγμάτευση»


Δεν σκοπεύει να επαναλάβει η κυβέρνηση το 2011 τα «εξαιρετικά δυσάρεστα» μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει το 2010, όπως η περικοπή των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο , σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Όπως υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ, κλείνει η διαπραγμάτευση με την "τρόικα", η οποία έχει εστιάσει στα μεγάλα διαρθρωτικά θέματα, δηλαδή στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Δημόσιο Τομέα, στις ΔΕΚΟ , στην αγορά εργασίας, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου, «γιατί σκάλωσε η διαπραγμάτευση; », ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκρίθηκε ότι «δεν σκάλωσε, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα τα οποία είναι δύσκολα και χρειάζονται διαπραγμάτευση και αυτό κάνουμε. Κάθε φορά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, όσο το δυνατόν καλύτερα. Και στο παρελθόν διαπραγματευθήκαμε και αποφύγαμε μια σειρά από ζητήματα τα οποία είχαν τεθεί, όπως η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Κάθε φορά κάνουμε μια διαπραγμάτευση, η οποία είναι δύσκολη, από την οποία όμως βγαίνουμε, νομίζω, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάντα έχοντας στο μυαλό μας ότι στο τέλος της διαπραγμάτευσης διακυβεύεται η επόμενη δόση του δανείου».

Produced by