03
ΔΕΚ

«Ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους»


«Οι Σοσιαλιστές προτείνουν νέα αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης», δήλωσε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε στην πρόταση για φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, η οποία ανήκει στον ίδιο και υιοθετήθηκε από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα ευρωομόλογα , τα οποία μπορούν όχι μόνον να εξυπηρετήσουν δανειακές ανάγκες αλλά να αναδειχθούν και σε αναπτυξιακούς μοχλούς.

«Η απάντησή μας στην πολιτική λιτότητας των Συντηρητικών», τόνισε, «είναι υπεύθυνη δημοκρατία, υπεύθυνη πολιτική ισότητας, υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον».

Ο κ Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους και υπεραμύνθηκε της κοινωνικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό

Συνεδριάζει το μεσημέρι στις 13.30 το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στη Βουλή.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται η συζήτηση πέντε νομοσχεδίων. Πρόκειται για τα νομοσχέδια για την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, την διατήρηση των δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τη λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, τη συγκρότηση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και την σύσταση φορέα Υδρογονανθράκων.


Produced by