08
ΔΕΚ

Στην Αθήνα ο Ρουμπίνι


Στην Αθήνα βρίσκεται ο διάσημος οικονομολόγος Nouriel Roubini, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με πολιτικά πρόσωπα και επενδυτές.

Ο γνωστός για τις καταστροφολογικές του προβλέψεις, καθηγητής Οικονομικών, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ρουμπινί χαρακτήρισε απαραίτητα όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση, ασχέτως αν ο ίδιος έχει διαφορετικές απόψεις και επανέλαβε τα περί αναδιάρθρωσης.

Χθες, μιλώντας σε κλειστή εκδήλωση, ο Roubini τόνισε για άλλη μια φορά ότι μόνη διέξοδος για την Ελλάδα, είναι η υποτίμηση του νομίσματος, δηλαδή η έξοδός της από την ευρωζώνη ή η αναδιάρθρωση του χρέους της.

«∆εν µπορεί όµως σε καµιά περίπτωση να γίνει στη Ελλάδα ό,τι έγινε στην Αργεντινή. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης µε άλλα χαρακτηριστικά», τόνισε ο Ρουμπίνι.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», καταπολέµηση της φοροδιαφυγής πρέπει να είναι το βασικό εργαλείο από εδώ και πέρα για την εξασφάλιση νέων εσόδων.

Produced by