08
ΔΕΚ

Συμπόσιο ΣΕΒ για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια


Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια και η ελληνική επιχειρηματικότητα καλείται να μετατρέψει την πρόκληση σε ευκαιρία επενδύοντας στην καινοτομία, σε νέες μεθόδους και προϊόντα για εξοικονόμηση ενέργειας, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, κ. Ε. Βιδάλης, κηρύσσοντας το πρωί την έναρξη των εργασιών του συμποσίου του Συνδέσμου, για τα ενεργειακά αποδοτικά κτήρια.

Όπως ανέφερε, τα κτήρια στην Ελλάδα καταναλώνουν το 40% της ενέργειας, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ.

"Το σημερινό πρότυπο κατανάλωσης ενέργειας και αλόγιστης χρήσης φυσικών πόρων δεν είναι βιώσιμο", τόνισε ο κ . Βιδάλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, τα κτήρια διεθνώς εκπέμπουν το 38 % των αερίων του θερμοκηπίου, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από τις αντίστοιχες εκπομπές της βιομηχανίας (33 %) και των μεταφορών (26 %). Σημείωσε δε, ότι η εξοικονόμηση ενέργειας συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα και τις συνήθειες των καταναλωτών.


Produced by