08
ΔΕΚ

Συνεχείς συσκέψεις για τις ΔΕΚΟ


Συνεχείς συσκέψεις, πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό την άμεση προώθηση των νομοσχεδίων που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες πρέπει να προωθηθούν άμεσα στην ελληνική οικονομία, καθώς και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς αποτελούν προϋπόθεση για την τρόικα, προκειμένου να εκταμιευθεί η 4η δόση του δανείου, το Μάρτιο.

Ετσι στο τραπέζι των συσκέψεων του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ , το οποίο θα προβλέπει μειώσεις μισθών, εξοικονόμηση δαπανών καθώς και μετατάξεις . Το νομοσχέδιο ενδέχεται να συζητηθεί σε υπουργικό συμβούλιο αύριο, όπου και θα οριστικοποιηθεί πριν δοθεί στη δημοσιότητα.

Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει στη δημοσιότητα κατά πάσα πιθανότητα το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει:

- Την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 11 στο 13%.

- Την απαλλαγή από το πόθεν έσχες της αγοράς πρώτης κατοικίας για διάστημα δύο ετών. Αυτό αναμένεται να ισχύει για πρώτες κατοικίες έως 120 τμ και αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ.

- Τη μείωση των τελών ταξινόμησης μεσαίου και χαμηλού κυβισμού ΙΧ αυτοκινήτων ως κίνητρο για την ενίσχυση της αγοράς.

Τέλος το νομοσχέδιο θα προβλέπονται αλλαγές που θα αφορούν στην αναδιοργάνωση των εφοριών με καταργήσεις και συγχωνεύσεις 100 εφοριών της χώρας.

Produced by