08
ΔΕΚ

ΕΣΕΕ: Ζητά ένταξη των εξαγωγών «ειδικών προορισμών» στον πυλώνα του εξαγωγικού εμπορίου


Να ενταχθούν και οι εξαγωγές «ειδικών προορισμών» και εφοδιασμού πλοίων στον πυλώνα του εξαγωγικού εμπορίου ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σχολιάζοντας το σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για τις Εξαγωγές που παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοϊδης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, «οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι η αιχμή του δόρατος της εξωστρέφειας και της προοπτικής επανεκκίνησης της οικονομίας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε για πρώτη φόρα να διαμορφώνεται μια ενιαία στρατηγική για το εξαγωγικό εμπόριο, τις επενδύσεις και τον τουρισμό.

Αναλύοντας την πορεία των εξαγωγών την τελευταία 3ετία, παρατηρούμε μια μικρή ανάκαμψη των εξαγωγών στον κλάδο των τροφίμων, των ποτών και της τεχνολογίας της τάξεως του 1,8%, αλλά ακόμη οι εξαγωγές μας υπολείπονται κατά πολύ των εισαγωγών.

Η ΕΣΕΕ στηρίζει την νέα Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, όπως παρουσιάστηκε από τον Υπουργό που στόχο έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή των εξαγωγικών επιχειρήσεων στο ΑΕΠ της χώρας μας, ενώ παράλληλα ζητά να ενταχθούν και οι εξαγωγές ειδικών προορισμών και εφοδιασμού πλοίων στον πυλώνα του εξαγωγικού εμπορίου

Produced by