09
ΔΕΚ

Κρίσιμη συνεδρίαση για το Υπουργικό


Με τέσσερα νομοσχέδια στην ατζέντα συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να περάσουν το συντομότερο δυνατόν από τη Βουλή.

Ειδικότερα, τα νομοσχέδια αυτά είναι:


- Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο "Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή" του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη

-Το σχέδιο νόμου "επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας", το οποίο θα εισηγηθούν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη.


- Το "Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις" νομοσχέδιο, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα και

- Το σχέδιο νόμου για "Σύσταση φορέα για την Έρευνα και την Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων", της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εχθές, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, όπου η υπουργός ΠΕΚΑ τον ενημέρωσε για θέματα του τρίτου ενεργειακού πακέτου.

 Στο νομοσχέδιο των Κατσέλη- Παπακωνσταντίνου συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ , καθώς επίσης και οι φορολογικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων και τον ΦΠΑ.


Produced by