09
ΔΕΚ

Παμπούκης: Δεν θα χρειαστούν απολύσεις στις ΔΕΚΟ, αν πετύχει το πρόγραμμα


Δεν θα χρειαστούν απολύσεις στις ΔΕΚΟ , αν πετύχει το πρόγραμμα των μεταταξεων και του εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα, υπογραμμίζει ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, αλλά σημειώνει ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο.

Ο Χάρης Παμπούκης διευκρίνισε - μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash - ότι δηλώσεις του στο περιοδικό «Επίκαιρα» περί απολύσεων στο δημόσιο δεν αφορούν στο στενό δημόσιο τομέα.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην άποψή μου, το οποίο αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και το πιο βαρύ,είναι το θέμα της ανεργίας. Άρα οι απολύσεις δεν μπορεί και δεν είναι η πρώτη επιλογή κανενός, προφανώς ούτε η δική μου, ούτε του πρωθυπουργού. Για να φτάσει, όμως, στο σημείο να μην υπάρξουν απολύσεις, πρέπει να καταβληθεί από όλους μια συνεκτική προσπάθεια και το σημερινό κόστος είναι η αυριανή ελπίδα. Θέλω να πω πολύ προσεκτικά, ότι όταν λέω για δημόσιο δεν εννοώ βεβαίως το στενό δημόσιο, μιλάμε για το ευρύ δημόσιο".

Και πρόσθεσε:

«Ήδη καταργούνται θέσεις και οργανισμοί. Αλλά εγώ εννοώ δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι αν κατορθώσουμε και το πρόγραμμα - το οποίο έχουμε ως πρώτη επιλογή, πρόγραμμα μετατάξεων, εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα - πετύχει, δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις. Εάν δεν το επιτύχουμε θα γίνουν και απολύσεις".


Produced by