09
ΔΕΚ

Μείωση χρηματικών προστίμων του ΚΟΚ


Η κρίση οδηγεί στη μείωση των χρηματικών προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς η αδυναμία των παραβατών οδηγούν να πληρώσουν τα πρόστιμα οδήγησε τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν στη μείωση τους.

Πρόκειται για παραβάσεις που θεωρούνται δευτερεύουσας σημασίας, όπως η παράνομη στάθμευση, απόσπαση προσοχής, ζώνη ασφαλείας, κράνος κ.α, και στόχος των υπουργείων είναι ο νέος Κ.Ο.Κ να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού και να τεθεί το συντομότερο δυνατόν σε ισχύ.

Κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβούλιου Οδικής Ασφάλειας , που θεσμοθετήθηκε με τον πρόσφατο νόμο για την Οδική Ασφάλεια και συζήτησε το θέμα της αναμόρφωσης του ΚΟΚ.

Οριστικές αποφάσεις θα αργήσουν να ληφθούν, καθώς θα ακολουθήσουν πολλές συνεδριάσεις μέχρι να διαμορφωθεί ο νέος ΚΟΚ, ωστόσο η λογική μέσα στην οποία κινούνται τα μέλη του Συμβουλίου, βάσει και των προτάσεων που έχουν δεχτεί, είναι να παραμείνουν αυστηρά τα πρόστιμα και ποινές για τις σοβαρές παραβάσεις, όπως επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης), αλλά να μειωθούν άλλες (π.χ. απόσπαση προσοχής, ζώνη ασφαλείας, κράνος κλπ).

Τέλος, υπό εξέταση βρίσκεται και το θέμα της διάρκειας αφαίρεσης του διπλώματος σε επαγγελματίες οδηγούς


Produced by