10
ΔΕΚ

Draghi: Διαρκής «πόλεμος» η ελληνική προσπάθεια


Με έναν πόλεμο διαρκείας μοιάζει η ελληνική προσπάθεια, τόνισε ο Mario Draghi, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας και μέλος της ΕΚΤ , σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να γλιτώσει την Ελλάδα από τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προσχωρήσει άμεσα.


«Η ιδέα ότι κανείς μπορεί να λύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια μια οικονομική κρίση γρήγορα και να επιστρέψει στην ανάπτυξη μετά από δύο χρόνια, δεν έχει καμία λογική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Draghi.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογράμμισε πως αν σε μια χώρα δοθεί χρόνος, περιμένοντας από αυτήν να είναι σταθερή και σοβαρή τότε η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση και θα βγει νικήτρια από αυτή τη διαδικασία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ιταλίας, όταν ερωτήθηκε αν ο «πόλεμος» στην Ελλάδα είναι απλό ή μεγάλης διάρκειας, «ο πόλεμος είναι μακρύς».Produced by