13
ΔΕΚ

Έρχονται νέα μέτρα τον Μάρτιο


Νέα μέτρα ύψους 12,77 δισ. για την περίοδο 2012 -2014 προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο , το οποίο θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την τρόικα τον ερχόμενο Μάρτιο.

Με τις επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις , περικοπές αμοιβών και θέσεων στις ΔΕΚΟ αλλά και κλείσιμο των ελλειμματικών επιχειρήσεων να βρίσκονται στο επίκεντρο των μέτρων που καλέιται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Βάση του μνημονίου, η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει μέτρα που ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012-2014, και τα οποία θα πρέπει να οριστικοποιηθούν τον Μάρτιο, οπότε θα γίνουν και οι διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του δανείου από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αρχίζει σήμερα το μεσημέρι στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ και φορολογικές αλλαγές. Νωρίτερα συνεδριάζουν με διευρυμένη σύνθεση, στις 11.00 π.μ, οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ , προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τους υπουργούς, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη, για το πολυνομοσχέδιο.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη.

Έχουμε μια επιλογή: ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν ή ακόμα και να κλείσουν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, και πρόσθεσε ότι βγαίνοντας από αυτό το τούνελ, πρέπει να φροντίσουμε να έχουν όσο δυνατόν μικρότερες απώλειες, να έχουν διατηρηθεί οι εταιρίες και οι θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς μίλησε για «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».

Η Αλ.Παπαρήγα τόνισε στη Βουλή ότι «έχουμε να κάνουμε με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

«Είμαστε εντελώς αντίθετοι στην περαιτέρω μείωση των μισθών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «παραβίαση κάθε κανόνα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, καθώς κάθε φορά που θέλει η κυβέρνηση να περάσει αντιλαϊκά μέτρα ενεργοποιεί τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Produced by