13
ΔΕΚ

Στρος Καν: ‘‘Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ελληνική οικονομία’’


«Το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε "κρίσιμο σταυροδρόμι", καθώς η επιτυχία του εξαρτάται από την προώθηση σωρείας ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών, εντός των επόμενων μηνών», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο γενικός διευθυντής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος Καν.

"Θα εργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια λύση που θα δίνει στην Ελλάδα, περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει", υπογραμμίζει ο κ. Στρος Καν, ενώ ανοίγει ένα "παράθυρο" για αλλαγές στο Μνημόνιο και επαναλαμβάνει την υποστήριξη του Δ.Ν.Τ., υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.

Eπίσης, ο κ. Στρος Καν εκτιμά ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ, αλλά χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ευρώπη "σοβαρή" και υπογραμμίζει την ανάγκη "συνολικής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης".

Όλι Ρεν: Ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα στο 2011

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε., για τα οικονομικά, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, προβλέπει ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα στο 2011 και προσθέτει: "τα επόμενα χρόνια από το 2012 και μετά, θα είναι χρόνια ακόμα ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που βέβαια είναι ουσιαστικό για την απασχόληση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ρεν δηλώνει ότι τον εξέπληξε θετικά η πολιτική βούληση για την αναμόρφωση της οικονομίας της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, ήταν πολύ ισχυρότερη απ’ ότι περίμενε, αλλά επαναλαμβάνει ότι "είναι σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και να μη διολισθήσει σε καμιάς μορφής επανάπαυση".

Produced by