13
ΔΕΚ

Τη νέα αγροτική πολιτική παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου


Τη νέα αγροτική πολιτική παρουσίασε σήμερα Κυριακή στο Ρέθυμνο της Κρήτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Σύσκεψης για την αγροτική ανάπτυξη που διοργάνωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Κρήτης.

«Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι όσο δεν παράγουμε και δεν στηρίζουμε δικά μας προϊόντα, η πίεση στους μισθούς θα είναι μεγάλη», τόνισε ο πρωθυπουργός από το Ρέθυμνο, παρουσιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

«Θα στεναχωρήσουμε και τους βολεμένους και τους εαυτούς μας με τις αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν. Δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένοι με την αγροτική ανάπτυξη. Θα ανασυστήσουμε από μηδενική βάση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», είπε ο Γ. Παπανδρέου.

«Από την κρίση δεν θα βγούμε αν ασχοληθούμε αποκλειστικά με την περιστολή των δαπανών» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται βαθιές αλλαγές στο κράτος και στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

«Πέρυσι αναγκαστήκαμε να λάβουμε μία σειρά από σκληρά μέτρα, να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία, να ανακτήσει την αξιοπιστία της, να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης. Όμως αυτές ήταν απόλυτα αναγκαίες θεραπείες συμπτωμάτων. Όχι των αιτιών» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον Καλλικράτη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα βοηθήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές με αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατία και αθηνοκεντρικές παρεμβάσεις. Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κρήτη , εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε και ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης του νησιού, με την άφιξή του στο Ρέθυμνο.

«Ενημερώθηκα από τους φορείς και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης για την κακοκαιρία και τα προβλήματα που υπάρχουν στην οδοποιία και κάποιες αγροτικές παραγωγές. Έδωσα εντολή να καταγραφούν όλες οι ζημιές», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη των αγροτικών συνεταιρισμών του νησιού καθώς και επισκέψεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω καινοτόμων δράσεων, επεξεργάζονται και προωθούν τοπικά προϊόντα της Δυτικής Κρήτης.

Produced by