13
ΔΕΚ

Μίχαλος: Ζητά γενικευμένη μείωση των φορολογικών βαρών


Να προβεί σε γενικευμένη μείωση των φορολογικών βαρών και στην προώθηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για την διασφάλιση ρευστότητας στην αγορά, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ειδικότερα, σχετικά με την εξειδίκευση των ρυθμίσεων του νέου επενδυτικού νόμου , από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη , ο κ. Μίχαλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Κάθε προσπάθεια που μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξη, μόνο θετικά μπορεί να κριθεί. Πόσο μάλλον δε, όταν αυτή κινείται προς την σωστή κατεύθυνση της μείωσης των υπερβολικών φορολογικών βαρών ακόμη και μέσω φοροαπαλλαγών , όπως αυτή του νέου επενδυτικού νόμου. Μένει να αποδειχτεί στην πράξη η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης για την εφαρμογή του. Επειδή, όμως, όπως και ο ίδιος ο υπουργός διευκρίνισε , τα θετικά αποτελέσματα του νέου νόμου απαιτούν χρόνο , καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική άμεσα και υπερβαίνοντας τις εμμονές της και τις λανθασμένες συμβουλές των δανειστών μας, να προβεί σε γενικευμένη μείωση των φορολογικών βαρών και στην προώθηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για την διασφάλιση ρευστότητας στην αγορά, που θα κρατήσουν εν ζωή τις επιχειρήσεις και θα ανακόψουν το τσουνάμι των λουκέτων και των απολύσεων».
Produced by