16
ΔΕΚ

ΣΔΟΕ: Εντοπίστηκε φορτίο λαθραίων καυσίμων


Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκε υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προχθές υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην περιοχή του Αγίου Ιωάννου Ρέντη, επεχείρησαν να ελέγξουν το φορτίο φορτηγού οχήματος μεταφοράς υγρών καυσίμων, το οποίο εξερχόταν από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, όμως ύστερα από καταδίωξη, οι υπάλληλοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο φορτηγό όχημα και στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων από τον οποίο εξήλθε, διαπιστώθηκε ότι μεταφερόταν ποσότητα υγρών καυσίμων, περίπου 8.000 λίτρων, για την οποία δεν προέκυψε βάσει έγγραφων στοιχείων η νόμιμη προέλευση κατοχή και κυρίως η προηγούμενη καταβολή των δασμών κλπ φόρων που αναλογούν σε αυτή.

Κατόπιν τούτου κατεσχέθησαν η ποσότητα υγρών καυσίμων και το μέσο μεταφοράς της, σύμφωνα με τις διατάξεις περί λαθρεμπορίας, ενώ συνελήφθη το πρόσωπο που δήλωσε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού οχήματος και του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέως με την αυτόφωρη διαδικασία.
Produced by