19
ΔΕΚ

Παπακωνσταντίνου: Δεν θα γλιτώσει από τα spreads ούτε η Γερμανία


Περισσότερο ζημιές παρά οφέλη θα φέρει μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει σε του συνέντευξη στον αυστριακό Τύπο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο Ελληνας υπουργός προειδοποίησε μάλιστα ότι ακόμη και σχετικά σταθερές οικονομίες, όπως αυτές της Γερμανίας και της Αυστρίας, θα κληθούν στο τέλος να καταβάλουν υψηλότερο κόστος για το δανεισμό τους αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν καταφέρει, ενωμένη, να επιληφθεί των προβλημάτων χρέους της ευρωζώνης.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους μας θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τους πολίτες όσο και τις τράπεζές μας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ελληνας υπουργός στη συνέντευξή του στην αυστριακή «Der Standard».
«Αυτό», συνέχισε, «θα κλονίσει τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και το κόστος θα είναι τελικά πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα πιθανά οφέλη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αυστριακής εφημερίδας για τις ανησυχίες που διατυπώνονται στην πρόταση έκδοσης ευρωομολόγων και το ενδεχόμενο εκτόξευσης του κόστους δανεισμού χωρών όπως η Αυστρία και η Γερμανία εξ αιτίας τους, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι «αν οι εντάσεις στην περιφέρεια της Ευρώπης και κατά συνέπεια στην ευρωζώνη συνεχιστούν, σύντομα θα δούμε και τα spreads των παραπάνω χωρών να αυξάνονται».

Produced by