19
ΔΕΚ

Παπακωνσταντίνου: Το 2011 δεν θα είναι εύκολο!


Απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται από όλες τις πλευρές και ιδίως από το εσωτερικό του κόμματος επιχείρησε να δώσει με την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Oικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού είπε ότι δεν υπάρχουν "μαγικά ραβδιά", ανέφερε: "Πόσο σοσιαλιστικό θα ήταν να χρεοκοπήσει η χώρα; Ποιον πλήττει η χρεοκοπία; Τα μεγάλα κεφάλαια ή τους ευάλωτους; Πόσο σοσιαλιστικό και αλληλέγγυο θα ήταν να αφήσουμε το συνταξιοδοτικό να καταρρεύσει;".

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: "Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας. Από την κοινωνία προερχόμαστε. Μόνο στην κοινωνία λογοδοτούμε".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε πολλές φορές στις "θυσίες των πολιτών, των συνταξιούχων και των μισθωτών" επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για τον περιορισμό των ελλειμμάτων προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της. "Να δεχθώ εκατό φορές ότι έγιναν λάθη και αστοχίες. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Για το τι έχει παραδώσει σε αυτή τη χώρα ο καθένας μας και κυρίως για το τι παραδίδει" επεσήμανε και πρόσθεσε: "Το 2011 δεν θα είναι εύκολη χρονιά. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια του 2010. Θα είναι όμως η τελευταία χρονιά ύφεσης καθώς από το 2012 θα επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης".

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον προϋπολισμό του 2011 τον οποίο χαρακτήρισε "προϋπολογισμό συνέχειας και συνέπειας".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συνέδεσε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με τη συνολικότερη αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων στην ευρωζώνη και κάλεσε τους βουλευτές να δουν την πραγματικότητα με ειλικρίνεια.

"Να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα τέλος εποχής. Πράγματα που ξέραμε δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Για μία χώρα που καταναλώνει περισσότερο από όσο παράγει. Αυτή η μετάβαση δεν είναι εύκολη" τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: "Ξέρουμε ότι το τέλος της κάθε εποχής είναι το ξεκίνημα μίας νέας. Θα πρέπει να ξεβολέψουμε και να ξεβολευτούμε" τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και επιτέθηκε στη ΝΔ αλλά και στην Αριστερά.

"Η ΝΔ να μιλήσει καθαρά για το παρελθόν της. Και να μην χαϊδεύει αυτιά λέγοντας στον κόσμο ότι γίνεται δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς κόστος. Και η Αριστερά να μας εξηγήσει ποια είναι η πρότασή της για αναδιάρθρωση του χρέους. Επί της ουσίας λέει τα ίδια με τους κερδοσκόπους" σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Produced by