20
ΔΕΚ

Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Παπανδρέου


 Τη διενέργεια ευρωπαϊκής εκστρατείας συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών, προκειμένου να ξεκινήσει επισήμως στην ΕΕ μια συζήτηση για την νέα Συνθήκη της Λισσαβόνας, πρότεινε στην ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ , ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία απευθύνεται στους λαούς, τους πολίτες της Ευρώπης, τα συνδικάτα, τα κοινοβούλια και της Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε επίσης την δημιουργία ομάδας εργασίας από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τους ευρωβουλευτές του κόμματος και το ΠΑΣΟΚ που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και τις απαραίτητες κινήσεις για την προώθηση της πρωτοβουλίας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει την άνοιξη σε Προγραμματική Συνδιάσκεψη για την πορεία της χώρας στο νέο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον .

Ο κ.Παπανδρέου εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά με την επιμήκυνση του δανείου.

Με τη σημερινή μου παρέμβαση, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ σε γενικότερες εξελίξεις. Είναι χρέος μας, τις επόμενες ημέρες, να είμαστε όλοι μια γροθιά, όχι για την Κυβέρνηση, αλλά για την πατρίδα μας, για τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε, τέλος ο πρωθυπουργός.

Produced by