20
ΔΕΚ

Χρυσοχοϊδης: Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο


Οι μειώσεις στις τιμές των προϊόντων και οι πρωτοβουλίες του υπουργείου περιφερειακής ανάπτυξης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


«Θα είναι λάθος να δημιουργηθούν μεγάλα χάσματα και διαχωρισμοί στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε ανάγκη από κοινές προσπάθειες να επιδιώξουμε το κοινό συμφέρον για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια μας θα είναι διαρκής να βρούμε που υπάρχει το κοινό συμφέρον σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ώστε να υπάρξει αλληλεγγύη από τη μια πλευρά και από την άλλη πλευρά να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. 

«Βεβαίως, το ζήτημα της ανάπτυξης είναι το ζητούμενο. Είναι μεγάλο θέμα. Υπάρχει το θέμα της διάσωσης της οικονομίας της δημοσιονομικής, το οποίο τρέχει έτσι και αλλιώς, ωστόσο εάν δεν πάμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που δεν θα περιλαμβάνει αυτή τη ‘φούσκα’ που κάποια στιγμή έσκασε, δηλαδή τη ρηχή οικονομία χωρίς εξωστρέφεια, χωρίς ανταγωνιστικότητα, μπορεί να βγούμε από την κρίση αλλά να ξαναμπούμε πολύ γρήγορα εξαιτίας αυτού».


Ερωτηθείς για την ακρίβεια που κυριαρχεί στην ελληνική αγορά, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανάφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση, για να κατέβει η ακρίβεια που κυριαρχούσε όλα αυτά χρόνια στην αγορά.


Νωρίτερα όπως είπε ο υπουργός, στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε να προχωρήσουν τα νομοσχέδια που αφορούν την ανάπτυξη της χώρας, ο νέος επενδυτικός, ο νόμος για το νέο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, ο νόμος για την απλοποίηση των διαδικασίων και ο νόμος για τον ανταγωνισμό.
Produced by