20
ΔΕΚ

Στουρνάρας: "Νομοτελειακή η απόφαση για έκδοση ευρωομολόγων"


 Νομοτελειακή θεωρεί την απόφαση για έκδοση ευρωομολόγου ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) κ. Γ. Στουρνάρας παρά την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή.
 
"Τη δεκαετία του '80 όλοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Έτσι και τώρα όσοι λένε ότι δε θα γίνει ευρωομόλογο κάνουν λάθος. Το ευρωομόλογο είναι νομοτέλεια", είπε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash.

Εκτίμησε ότι η καθυστέρηση που σημειώνεται λόγω των Γερμανο-γαλλικών αντιρρήσεων θα γυρίσει μπούμερανγκ λέγοντας, "Βεβαίως και γυρίζει μπούμερανγκ. Εάν ο μη γένοιτο υπάρξει κάποια επίθεση των αγορών εναντίον μιας άλλης χώρας θα έρθει πιο κοντά η έκδοση ευρωομολόγου, πρέπει όμως να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς, πρέπει να το προλάβουμε αυτό".

Στην παρατήρηση ότι η ΕΕ δεν έχει δείξει ότι είναι "προμηθείς" σημείωσε "Εντάξει και για την Ελλάδα δε θέλανε, αλλά τελικά δώσανε τα λεφτά, δε συμφέρει κανέναν να χρεοκοπήσει η ευρωζώνη".

Produced by