28
ΔΕΚ

ΥΠΑΑ: Διευκρινίσεις για καθυστέρηση επιχορήγησης επενδυσης μονάδας στην Καβάλα


Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κάλεσε τους επενδυτές μονάδας παρασκευής γυαλιού, στην Καβάλα να επανυποβάλλουν βελτιωμένη πρόταση που να πληροί τα κριτήρια του κοινοτικού δικαίου και τους όρους χρηματοδότησης, όπως διευκρίνισε το υπουργείο με ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης ''αρνείται να δώσει το πράσινο φως στην επιχορήγηση της επένδυσης''.

Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, η πολιτεία οφείλει να σέβεται το δημόσιο χρήμα και να μην το σπαταλά σε αμφιβόλου χρησιμότητας επενδύσεις», επισημαίνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και διευκρινίζει ότι:

"Πρόκειται για επένδυση που δεν πληροί σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας, ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και περιβαλλοντικών όρων.

Η Βόρειος Ελλάδα και η Θράκη έχουν ανάγκη από βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και όχι από «κουφάρια» σαν αυτά που επιδοτήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες κατά συρροή με αποτέλεσμα σήμερα να έχει αποδιαρθρωθεί η τοπική παραγωγή.

Η ηγεσία του Υπουργείου θέλει να στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής οικονομίας και της συγκεκριμένης επενδυτικής προσπάθειας, γι' αυτό και κάλεσε τους επενδυτές να επανυποβάλλουν βελτιωμένη πρόταση που να πληροί τα κριτήρια του κοινοτικού δικαίου και τους όρους χρηματοδότησης".


Produced by