28
ΔΕΚ

Δεν τελεσφόρησε η συνάντηση Λοβέρδου- προμηθευτών


Άκαρπη απέβη η συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, για το χρέος των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι μάλιστα πιθανό να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση, με τους προμηθευτές να αρνούνται την έκπτωση σε ποσοστό 20%, για μέρος των οφειλών του 2010, που τους έχει ζητήσει ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

Το Υπουργείο θα εξοφλήσει το χρέος των 1,150 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, έως τα μέσα Ιανουαρίου, αλλά για το υπόλοιπο χρέος των 300 εκατ. ευρώ για το οποίο έχει ζητηθεί η έκπτωση και το οποίο αποτέλεσε και το αντικείμενο της συνάντησης των προμηθευτών με τον υπουργό Υγείας, δεν βρέθηκε σημείο επαφής.


«Αν δεν γίνει έκπτωση τότε δεν θα μπορέσουμε να σας εξοφλήσουμε», ανέφερε ο υπουργός υγείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ υποστήριξε πως εάν εξασφαλιστούν τα 250 εκ. από περιστολή δαπανών και έγκαιρη εξόφληση των νέων προμηθειών, ίσως να μην χρειαστεί να αλλάξουμε το σύστημα προμηθειών.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε, επίσης, ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συμφωνήθηκε η εξόφληση των προμηθευτών να γίνεται σε πραγματικό χρόνο, εντός 45 ημερών από την ημέρα που παραδίδουν τα υλικά.


Produced by