03
ΙΑΝ

Παπανδρέου: Εντολή για άμεσο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων


Να προχωρήσουν άμεσα και με διάλογο στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ζήτησε απο τους αρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και του γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη.

‘Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, αυτή η μεταρρύθμιση θα κάνει φθηνότερες τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να σημειωθεί οτι ο κ. Παπανδρέου  δεν παρέλειψε να ζητήσει εξαντλητικό διάλογο με τους εμπλεκομένους, με στόχο να ενσωματωθούν όσες προτάσεις είναι χρήσιμες.

Εν τω μεταξύ, ανώτατη κυβερνητική πηγή διαβεβαίωσε πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει διάλογο ως τις 15 Ιανουαρίου και κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή έως το τέλος του μήνα.


Παράλληλα, στο επίκεντρο βρέθηκε το ευρωομόλογο, με τον πρωθυπουργό να ξεκινά πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την υποστήριξη αυτής της πρόστασης.

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως αν μείνει η Ευρώπη στη σημερινή ερμαφρόδιτη κατάσταση, θα συνεχιστούν οι πιέσεις των αγορών και θα ταλανίζεται από αλληλοκατηγορίες και εθνικισμούς. Ουσιαστικά μιλάμε για την μετεξέλιξη της οικονομική διακυβέρνησης της Ευρώπης, υπογράμμισε πρωθυπουργός στην εισήγησή του.

Αναφερόμενος σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τάξη "στα του οίκου μας" και να κάνει τις μεγάλες αλλαγές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του πολίτη. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "θα λύσουμε τα δικά μας προβλήματα" και "θα υπερβούμε τις αδυναμίες μας".

Περισσότερο ανήσυχος εμφανίσθηκε ο Πρωθυπουργός σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς "υπάρχει το πρόβλημα της Ευρωζώνης και οι εγγενείς αδυναμίες της". Αυτά τα προβλήματα, όπως τόνισε, "έχουν βάλει την Ευρώπη μπροστά σε ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις".

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στην αναπτυξιακή διάσταση του όλου θέματος, καθώς, όπως επισήμανε, αυτή "συνδέεται άμεσα με την κοινωνική συνοχή, με τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη των Περιφερειών".

Αναφερόμενος στο ρόλο της Ελλάδας είπε, ότι η χώρα μας θα συμβάλλει στις θετικές εξελίξεις και αποφάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη.

Produced by