07
ΙΑΝ

Παπανδρέου: Το συντομότερο δυνατόν στις αγορές


«Θέλουμε να βγούμε στις αγορές όσο το δυνατόν συντομότερα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο Dow Jones Newswires.

Ο κ Παπανδρέου διαβεβαιώνει οτι η Ελλάδα θα τηρήσει στα ακέραιο τις υποχρεώσεις της και ότι η επιμήκυνση θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης στις αγορές.


«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις αγορές το συντομότερο δυνατόν. Φυσικά εάν οι αγορές είναι ευμετάβλητες και ενέχει ρίσκο για την Ελλάδα αυτό θα γίνει πιο δύσκολα». Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα αποπληρωμής του χρέους, αν κοιτάξουμε την ανάπτυξη με βάση τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε και την υποστήριξη που υπάρχει μέσω του μηχανισμού σταθερότητας».


«Η Ελλάδα δεν συζητά την αναδιάρθρωση του χρέους της, δεν κάνουμε τέτοιες συζητήσεις», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τις κινήσεις για τον νέο μηχανισμό σταθερότητας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, πως η αναστάτωση που είδαμε είναι αντίδραση καθώς οι εταιρίες πιστοληπτικής αξιολόγησης ανέλυσαν αυτό το μηχανισμό και διαπίστωσαν ότι οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. «Αυτό το γεγονός είχε την αντανάκλασή του στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλες χώρες», υποστήριξε.

«Αυτά τα ομόλογα», είπε αναφερόμενος στα ευρωομολόγα , «θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από απλώς να χρηματοδοτούν διασώσεις», και προσέθεσε ότι θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση έργων υποδομής.
Produced by